ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Προσκαλείσθε σε εκδηλώσεις-ανοικτές διαβουλεύσεις με θέμα τις βιώσιμες δημόσιες μεταφορές στη χώρα μας, με στόχο τόσο την ενημέρωση επί του θέματος όσο και την κατάθεση απόψεων από την κοινωνία των πολιτών, που θα ληφθούν δεόντως υπόψη από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ώστε αυτό να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος.

Οι εκδηλώσεις-ανοικτές διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

· 26 Ιουνίου 2018 στη Λευκωσία [Αίθουσα «Νίκος Κ. Σιακόλας» στο Σιακόλειο κτήριο (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου)] μεταξύ 17.00 και 19.30.

· 3 Ιουλίου 2018 στην Πάφο [Πολυχώρος Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» (Βλαδίμηρου Ηρακλέους 8)] μεταξύ 15.30 και 17.30.

· 5 Ιουλίου 2018 στη Λεμεσό [Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού – ΕΒΕΛ (Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 170)] μεταξύ 17.00-19.00.

· 9 Ιουλίου 2018 στη Λάρνακα [Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Κτήριο Πρώην Οθωμανικής Τράπεζας, Πλατεία Βασιλέως Παύλου)] μεταξύ 18.00-20.00.

Η ενημέρωση θα καλύψει τις βασικές ενέργειες του Υπουργείου στα θέματα της προετοιμασίας των Δημόσιων Συμβάσεων Παραχώρησης που θα ισχύσουν από το 2020 και μετά, καθώς και τη νέα προσέγγιση που αναπτύσσεται μέσα από διάλογο με τις τοπικές αρχές σε θέματα υποδομών, ιδιαίτερα τις στάσεις των λεωφορείων, τα στέγαστρα, καθώς και το νέο σύστημα τηλεματικής, που έχει εφαρμοστεί σε παγκύπριο επίπεδο.

Η συμμετοχή σας κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη και απαραίτητη, καθότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανταλλαγούν απόψεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πολιτικών και δράσεων για τις δημόσιες μεταφορές. Αντικείμενο διαβούλευσης θα αποτελέσει επίσης ο τρόπος συμμετοχής των πολιτών, των φορέων και των οργανωμένων συνόλων επί μονίμου βάσεως σε μια πλατφόρμα συνεργασίας, όπου θα τίθενται και θα αναγνωρίζονται κοινοί στόχοι και θα αναπτύσσονται συντονισμένες αντίστοιχες δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση diavouleusimetaforwn.2018@gmail.com ή στα τηλέφωνα 22806567/22806647.